Mamma Mia

Eftersom vi något år innan hade förlorat vår son bara 9 dagar gammal pga hjärtfel fick jag gå på så kallad specialistmödravård. Inte enbart för att vi hade förlorat ett barn men jag var 43,5 år gammal och skulle om allt gick vägen vara 44 år och 3 månader när barnet skulle födas.

På MVC var alla otrolig snälla och trevliga och framför allt väldigt förstående för min rädsla att det även denna gång skulle bli fel.
T ex fick vi gå på ett speciellt ultraljud enbart av hjärtat. Naturligtvis i god tid ankom vi S:t Görans sjukhus i Stockholm. Min man fick i princip bära mig in eftersom jag kände att benen inte ville bära mig. Jag var bedövad av rädsla. På ultraljudet såg allt med hjärtat bra ut och några veckor senare var det dags att ta reda på vilket kön barnet hade. Vi hade alltså sedan tidigare S 15 år, T 14 år och Kevin som dog drygt 1 år innan.

Jag kommer i håg att jag satt på jobbet, gick in i ett avskilt rum. Jag berättade det numret jag hade fått tillskickats (annorlunda nu). "Ett ögonblick" säger damen, "Det blir en pojke". Känslan var obeskrivlig. Skulle jag verkligen kanske, eventuellt, om vi har turen med oss får ännu en pojke. Lyckan var näst intill total förutom att jag inte vågade glädja mig.

Samma dag hade jag ett besök på Mamma Mia. Jag berättade för barnmorskan att det fanns en pojke i min mage. "Ja ha, det var ju synd, det kanske blir så att du sammanliknar honom med Kevin?" Eftersom jag var i princip euforisk tog jag inte riktigt till mig vad hon sade. Naturligtvis menade hon säkert inget illa men nog var det lite konstigt formulerat av en barnmorska på en specialmödravård.?

Du, sa jag. Om allt går vägen skall jag föda min 4:e pojke. Det där med flickor kan du glömma. Mina döttrar köper jag på kennel. Hon fick sig ett gott skratt.

Jag fick faktiskt igenom att få kejsarsnitt av någon anledning. Vid planerade kejsarsnitt får man naturligtvis träffa narkosläkare, "plocka ut läkaren" osv osv. Jag fick tid en måndag morgon i augusti -97. En fantastisk morgon som var så varm och fin. Jag fick lov att vänta några timmar eftersom det kom in ett akutsnitt men kl 10.45 var det iväg till operation (jag för det är ju en operation). När vår lille Victor lades på min mage och maken och jag hade gråtit en skvätt bad jag att få träffa barnläkaren som tog hand om oss efter Kevins död.  Vi kände ett sådant förtroende för honom och ville att han kom och lyssnade på Victors hjärta..

Efter ett tag kom barnläkaren. Han tittar på oss och jag ser att han har svårt att hålla tårarna tillbaka. "Skam den som ger sig" säger han, kramar om oss och säger att Victor har ett fullständigt friskt hjärta. Gratulerar med pojken säger han.

Några dagar efter förlossningen träffar jag honom i hissen på sjukhuset. "Det här är helt otroligt" säger han. Nu har du väl i alla fall blivit 44 och lite till? Jepp, svarar jag kaxigt. Det blir rollator vet du på utvecklingssamtalen med Victor. Det är underbart säger han, att ni inte gav upp.

Det här var lite tankar en eftermiddag när Victor snart 12 år och pappa är på fotboll. Flickvännen får hålla tillgodo i kväll.

Förresten det där med förlossning är inte alltid så lätt. Redo för en vits??

Kvinnan kom in på förlossningen. Förlossningsläkaren sträcker fram handen: "Hej, välkommen, jag heter Olle Persson och det är jag som skall hjälpa dig genom din förlossning". Har slemproppen gått?, "Nej, han är bara och parkerar bilen".

Hjo hej

Kommentarer
Postat av: Bokmalen

Tack för att du delar med dig!! Det var intressant läsning. Det där med "kennel" fick du till bra!! :)

Stor Kram, Maria

2009-05-05 @ 19:47:13
URL: http://bokmalensvardag.blogg.se/
Postat av: Lena

Go kväll vännen,

Ja du det var en jobbig och en euforisk tid med dottern efter min ängel Sarah Margareta. Tungt men ändå så hoppfullt. Till slut kom dottern ut och kikade lite omkring sig och somnade på mitt bröst. Vilken underbara känsla. Sedan kom sonen och även den graviditeten var jobbig trots att dotterns gick bra. När sonen väl bestämde sig att komma ut så skrek han som en stucken gris och stirrade ilsket omkring sig innan han fick se tutten. Den högg han direkt och vägrade sedan att släppa. hehe..

Vilket fint inlägg du skrev till din man. Det måste han ha uppskattat.

Ha en fortsatt skön kväll!

Kramis

2009-05-05 @ 21:16:12
URL: http://aforia.blogspot.com
Postat av: peter pc carlsson

Ack, ack att bli liknad vid en slempropp känns ju inte allt för hedervärt :-)

Tyvärr stämmer det ju in ibland.Vill passa på att säga att du har blivit nominerad till Månadens blogg. Det är enbart bloggar som på ett eller annat vis manar till eftertanke och reflektion som kan nomineras. Kul att din blogg är nominerad.Jag har lagt upp en länk hit och hoppas att det är ok. Röstningen startar den 16 el 17/maj.

2009-05-06 @ 17:05:44
URL: http://enbart.blogg.se/
Postat av: Mamma Melissa

Har faktiskt fått en och samma fråga två gånger nu... om det spelar någon roll att det är en pojke i magen och inte en flicka...Ibland blir det för mycket fokus på att barnen är döda, istället för att se till att man fick barn. Ni fick ju Kevin. Och sedan kom Victor. Ibland är det inte konstigare än så, tänker jag mig.

2009-05-06 @ 20:10:09
URL: http://mammamelisa.blogg.se/
Postat av: Lena

Go natten vännen,

Tack för dina goa och värmande ord. De värmer väldigt mycket och får mig upp ett snäpp.

Kramis

2009-05-06 @ 23:37:39
URL: http://aforia.blogspot.com
Postat av: Orchid

Graviditeterna efter en liten hjärtsjuk ängel är en skräckfylld resa på nio månader. Det är tufft att ta sig igenom den tiden. Man vill också förvissa sig om att nästa barn är helt friskt. Man vill se det själv på hjärtultraljudet för att inse.

Varje graviditet efter ängeln (i vårt fall tre st) är väldigt tuffa innan det är över och man förstår att allt har gått bra.

Kram på dig, tuffa mamma!

Ingegerd

2009-05-08 @ 09:40:04
URL: http://kidsandorchids.blogspot.com/
Postat av: Orchid

Tack för din kommentar i min blogg. Det är så roligt att någon varit inne och läst.

Ja, jag läste om Timpa också! Det hela är så ledsamt. Det enda positiva är att han slipper lida mer och att hans familj märker att dom har så många människor med sig!

Kör försiktigt till Norge!

Kram på dig!

2009-05-08 @ 13:25:22
URL: http://kidsandorchids.blogspot.com/
Postat av: Mollan70

Sjukvården är bra klumpiga i sina uttalanden ibland.

Ang förlossningar så var min sista förlossning värst.

Då var det tredje gången.

2009-05-26 @ 23:28:47
URL: http://www.metrobloggen.se/Mollan7
Postat av: Mollan70

Här hade du ju skrivit om det som jag undrade över förut.

Nämligen vad som hände då Kevin dog.

Det är så fruktansvärt när barn dör.

Min tvillingsyter förloirade två tvillingpojkar i v 28. En hemsk tid.

2009-05-26 @ 23:30:06
URL: http://www.metrobloggen.se/Mollan7

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0