Vem är jag?

Nej, det inte så att jag har funderingar på att hitta mitt rätta jag eller så. Jag bara undrar på vem jag är. Jag har aldrig stött på någon som säger likadant fast jag vet att vi är många. Är jag färgglad och full av liv eller är jag bestämd.

En del tanter på jobbet roar sig på lunchen att läsa horoskopet. En tror verkligen på det. Själv tror jag inte på det eftersom jag inte vet vem jag är. Fast den 26. stämde det. Jag skulle få lite pengar. Jepp det var ju lön.  Läser jag aftonbladet vet jag vem jag är men det stämmer inte. Det är inte jag.

Det ligger så illa till att jag nämligen är född, skal man säga, brytpunkten mellan oxe och tvilling. Jag tycker jag tvilling men det tycker ju inte aftonbladet. Där är jag oxe. Jag har aldrig fått något halssmycke med mitt stjärntecken på för jag har ju liksom inget eget tecken.

Jag skulle ha fötts den 17, alltså oxe, men kom den 21. Har jag i min mors mage ändrat personlighet på dessa 5 dagar? Kanske har jag tur ändå. Jag kan ju ta det göttaste av de två. Tvilling i dag, oxe i morgon.

För övrigt har en son som är oxe, en mycket rolig kille med en massa humor. Titta gärna in. Han är mycket intresserad av mode.  Tobbe!

Kram

Jag är en änglamamma.

Vilket vackert namn. Jag har faktiskt aldrig hört det förr men blev glad när jag hörde det. 13 år har gått seden jag blev en änglamamma. Mitt änglabarn blev bara 9 dagar gammal.

F ö måste jag säga som nybloggare hur imponerad jag är av alla fina bloggsidor. Hur starka en del människor är. Vilka öden. Jag läser om människor som är svårt sjuka, människor som förlorat barn som orkar dela med sig. Jag vet av erfarenhet att ni är till hjälp för många.

Jag har i alla fall i dag köpt en väldig smarrig glass (Ben & Jerry) svindyr men gott för en ond hals. Om några dagar är det 30 år sedan jag flyttade till Sverige från Norge. Det är

30 år sedan jag köpte diskmedel när jag skulle ha tvättmedel
30 år sedan jag köpte gräddfil när jag skulle göra irish coffe
30 år sedan jag fick 2 limpor Röda Prince när jag skulle ha 1 packet (i Norge säger man antal cig vill ha. Har slutat röka)
30 år sedan jag lämnade familj och vänner för kärleken
30 år sedan jag var så ensam att jag läste telefonkatalogen för att se om jag hittade någon med norskt namn som jag
                             kunde lossas ringa fel till.
30 år sedan jag trodde jag så änglar överallt (Lucia firas inte så mycket i Norge om det överhuvudtaget firas?)
30 år sedan jag inte hittade från Stockholm till Täby.
30 år sedan jag frågade maken var Abonnerad låg någonstans jag såg så många bussar som skulle åka dit.
30 år sedan jag frågade maken vad för sorts banan en galoppbanan var. (Täby galopp)
30 år sedan jag trodde att svensk jul bestod av minst 5 olika självgjorda korvar egengjord leverpastej minst 7 olika
                             sorters sill som jag själv la in naturligtvis.
30 år sedan min svärmor berättade att hon aldrig hade sett så mycket mat på ett julbord, att det inte var meningen att
                       man skulle göra allt som stod under "jul" i min nyinköpta kokbok.
30 år sedan jag slutade äta fårikål.
30 år sedan jag med hela min besparing(2000 kr) nekades insättning på banken då jag inte hade svensk legitimation.
30 år sedan jag slutade skämmas över att Norge alltid kom sist i melodifestivalen

Nu kan jag skilja på disk- tvättmedel. Dricker inte irish coffe (säkert felstavat), slutat röka. Jag har fått vänner. Lokalsinnet är tyvärr fortfarade dåligt men nog ska jag väl hitta från Stockholm till Täby.

Numera håller jag det land som vinner men min flagga är röd vit och blå och jag firade 17 maj med Victor i Norge i år 4 grader varmt.

Hej då eller som vi säger i Norge Morn da

 

Täby centrum fredag e m.

Skulle bara en snabbis till Täbban (som vi säger här i norrland) fredag em. Jo visst, men vi var inte ensamma.  Trängsel och dålig luft, jag varm och snorig. Ju nog har julhandeln kommit i gång. (Det ser man när man tittar i bokhandeln). Som sagt en snabb tur och sedan tillbaka hem och kanske vila en stund, men icke.

Plötsligt kommer någon bort och kramar mig. Grannen som för 10 sedan lämnade allt, köpte värsta stora båten och skulle segla världen runt dök upp på Täbban. Nej, det var inte så att de för 10 år sedan åkte från Täbban och liksom dag slöt ringen med att åter komma till Täbban, men jag har inte sett röken av damen på 10 år. Roligt att se hur vissa människor inte blir äldre utseendemässigt. Du ser strålande ut hostade jag fram. Tack svarade hon med ett vackert leende och tog en snabb översikt över hela mig (och som några vet) är det ganska mycket.

Vi fick höra om en fantastisk tid de hade haft men att de efter 2 år längtade hem. Naturligtvis fanns deras fina jobb kvar och väntade på dom men efter ett tag var det tags igen. De flyttade "över there" eftersom maken fick ett erbjudande man inte tackar nej till. (Det förstår jag ju, jag får ofta sådana erbjudande). Där blev grannen hemmafru. Är övertygad att hennes fina vita tänder kommer därifrån.

Victor tyckte nog att vi pratade länge för han hann med både Stadium, Teknikmagasinet och lite andra affärer. Själv blev jag mer och mer dimmig på ögonen av både förkylning, avundsjuka och nyfikenhet.

Damen hade nu fått 2 riktigt fina barnbarnspojkar som hon tyckte hon bodde för långt i från så det blev åter flytt till Sverige. Eftersom hennes man är så otrolig händig sålde de huset men en stor vinst. Flytten gick till en sommarstuga som mannen snabbt trollade till, om inte ett slott så i alla fall ett mycket pitoreskt ställe att bo på under en tid. Just i dag hade paret köpte en liten villa på 150 kvadratmeter ute på landet men närmare barnbarnen. Pris; ja vi hade tur 4,8 milj. Vilken tur, hon hade massor med bilder på huset och trädgården, uteköket, utebastu, pool, värmebalja, tjo faderittan och allt. Den lilla sommarstugan behåller vi naturligtvis. Bra att ha liksom.

Nu måste jag skynda vidare, ska köpa skor förstår du, Det är Göteborg nästa helg. Miami över julen. Men ha det så bra, jag har tänkt mycket på er. Det tackar man för eller hur.

Tänkte bara säga att även jag har varit i både Göteborg och Miami. Jag skall til och med åka till Oslo på fredag.

Vi pratade om det sedan maken och jag. Vilket stress, nästan synd om dom som aldrig kommer till ro. Jag är säkert helt ute. Har haft samma jobb i 15 år. Bott i samma hus i 20 år. Haft samma man i 30 år men ibland ändrar jag lite på hårfrisyren. Haft benan på höger sida snart ett år. Jag ändrar hårfärg också. Den är grå men varannan månad har jag vackra slingor och 2-3 veckor ser ingen att jag egentligen är snart helt gråhårig.

Jag fryser inte på natten, jag behöver inte vara hungrig, har 3 fina söner, en snäll man, en rottweiler som tigger som attan men biter mig inte. Det är väl ändå lycka.

Ha det.

 

Klassresa till Vässarö

Det gäller att börja tidigt. Victor skall på klassresa i juni. Det säljs julsaker, ljus och bullar. Satte en bulldeg för en halv timme sedan och när jag tittar ut i köket ser jag att jag nog måste ta en paus i mitt bloggande. Degen liksom "rinner" över kanten.  Vi är sjuka både Victor och jag i dag. Ont i halsen och förkylda. Tråkigt men sant.

Degen blev som trolldeg, jättefin. Victor och jag lekte lite pizzeria först. Försökte snurra degen på pekfingret något som naturligtvis inte gick så bra, men kul hade vi.

Ja, då var 60 bullar klara och Bella har lovat att "passa på" dom mens vi åker till apoteket.


1: advent?

Vi har under eftermiddagen på jobbet gjort i ordning alla adventsstakar. Så långt är väl allt väl och bra men jag fick en smärre chock när mina kollegor började tända dom. Alldeles för tidigt, jag har ju tidigare i min blogg kommenterat min granne som var en hel vecka för tidigt.

Nej, så här skall det vara: Lördag kväll setts stakarna upp, söndag vid skymning skall de tändas. Då blir det glögg och russin och mandlar och eventuellt en liten pepparkaka om inte maken och Virre har hittat mitt gömställe.

Kanske kan man bjuda sina 2 äldsta söner också samt bloggjossan. Nu ska jag åka från jobbet och hem och "koka" 46 koppar kaffe.

Ha det

Nytt rekord

Jag tror att Karina (vandrarkompisen) och jag satt nytt rekord i dag. Vi gick runt Rönningsjön på 1,5 timme. Det är ca 6 km så ca 50 min - 1 timme ska det väl ta. Får väl ursäkta med att det var halt så det blev 2 steg fram och 1 tillbaka.

F ö har jag tittat in till bloggtobbe.och med hjälp av arbetskamrater har vi lyckats skicka 3 nästan identiska kommentarer. Förlåt, men det var inte meningen :(


"Lilla landet Norge"

I morse vart det stressigt värre. Hittade inte mina nyckar och det innebär jobbnyckar, hemmanycklar, bilnycklar, garagenycklar. ALLT. Bestämde mig ganska snabbt att åka kommunalt med tanke på värdret. På bussen funderade jag på var Janne hade lagt nycklarna (det var i alla fall inte jag som hade de sist).  Rätt trevligt att åka buss tycker jag.

Mobilen ringer precis när jag skall kliva in å jobbet. Säker Janne som ringer och berättar att han efter mycket letande har hittat nycklarna. Ser ju så in i he.. dåligt så inte såg väl jag att det var äldste sonen som ringde.  Killarna bytte nämligen däck i går. "Mamma, vet du, jag har dina nycklar". Har du saknat dom? Tja, det var ju rätt trevligt att åka buss så inte har jag väl saknat dom så mycket.

Snön dalade hela dagen och så var det dags för hemresan. Stod i busskuren i Djursholm och hade precis missat 509:an. Som jag sa (se ovan) så ser jag väldigt dåligt, tidtabeller, nummer på mobilen, 0 koll. Som tur var kom en tjej som var väldigt behjälplig. Vi kom överens om att vi hade missat bussen. Sedan kom en söt liten mamma med sina två söner. De började prata med mig och när jag svarade så frågar mamman varifrån i Norge jag kommer. Det är i dessa dagar 30 år sedan jag flyttade hit men nog hörs min vackar brytning.  Mamman berättade att hon var sedan några år är gift med en norrman. Efter några minuters väntande kom ytterligare en kvinna och frågade varifrån jag kom, "du förstår sa hon, jag kommer från Tromsö" (ca 200 mil från Oslo). Lite roligt sammanträffande faktiskt. Det var ett väldigt trevligt möte och det är väl dom man skall vara rädd om i livet.

Att skutta av glädje när man ser en norrman menar jag. Förstår ni nu vilket innehållsrikt liv jag lever?? Vem kan skryta med sådana möten?? Frågan är fri.'

Berta B

Snart jul?

Vissa dagar händer inte mycket. I dag är en sådan dag (trodde jag). Jag måste ändå berätta att jag från mitt vardagsrumfönster tittade upp till grannen. Jag ser till min förskräckelse att deras adventstakar lyser i deras fönster. Även om jag tycker att det är lite för tidigt (det är ju inte 1:a advent än) så fick jag nästan panik. Det är ju snart jul.

Janne är en man  med riktig framförhållning (ibland). Lugnade mig med att sätta i strömsladden och vips hade vi fjolårets utebelysning i gång igen. Vi hann liksom inte att ta bort den i februari förra året. I år skall jag verkligen kolla alla mina adventstakar, trött på att bara hälften funkar) så jag, som alla andra (förutom grannen) tänder de nästa söndag. Knallar väl in och köper lite saffran i veckan också så jag kan göra mina alltid lika misslyckade lussekatter, köper jag det allra starkaste glöggen och om jag  ber gästerna doppa blir det nog bra. 

Hur länge behöver man göra pepparkakshus? Victor är 11 och är mer intresserad av non stop på hustaket än själva byggande. Smält socker gör ju jäv-- ont att bränna sig på.

Jo jag HAR tittat på Leila bakar i kväll (tyvärr). Färdigköpta pepparkakor gick i alla fall bra i kväll.

Seee you.

Morgonpromenad

Lördag betyder morgonpromenad med min kompis Karina. I dag var det inte riktigt promenadväder, ca 10 cm SNÖ men som man säger "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder",  (hur hurtig får man vara). Jag har bara dåliga kläder men den goda vän jag är så tog jag  väldigt mycket dåliga kläder på mig. Stegis skulle också följa med. HON-HAN har legat på barstolen i 1 vecka. Stegis har varken dåliga eller bra kläder utan får följa med mig ändå. I dag var det placering i min BH eftersom det var kallt. Det är alltid spännande med stegis, man vet inte alls hur utfallet blir. Tycker egentligen inte om den men köpte den i Norge för några veckor sedan, den kanske behöver lite språkkunskaper.

Shit the same. Jag pulserade i väg kl 9. Inga vägar var plogade. Karina började frysa på låren så hon knäppte upp sina brallor, tryckte ner sina vantar på låren och gick vidare. Efter 1, 5 timmar var det dags att vända en röd och dryppande hemåt. Nu var det spännande vad Stegis hade åstakommit under turens gång.
Fa-- jag glömde ju trycka på start, men visst är hon vacker.

Jag har i alla fall gått min lördagspromenad och får väl vara nöjd med det och det är jag. 

 


Kul med olika årstider???Numera stureplan

Trot`t eller ej. Blondinbella har hängt på min blogg. Jag är in heaven. Nybloggad och jag är helt ny i denna värld. Men jag har väl det som behövs. Kommer att få såååååååå mycket att svara å i morgon. Bloggbellis( numera är vi väl polare) du får kalla mig bloggbörtis. Hur ska jag hinna med jobb och barn och sådana triviala saker. Nu är jag på GGGGGGGGGG. Fadde med limosinen väntar

Johan Palm sjunger

ZZZZZZZZZZZ. En liten balad på fredag kväll.  Längtar efter rapport på 1:an. Jidhe, tjoho vilken fredag kväll. Just i kväll var du unik Johan, DU SKREK INTE. Tack för den.

Måste soveatidigt i kväll. Ska ut med stegräknaren i morgon bitti.

Carpe diem

Ett ganska slitet uttryck men jag har just sett TV-programmet "Himmeln kan vänta". En mycket gripande dokumentär om människor som har livshotande sjukdomar. Starka människor som låter oss tittare ta del av deras liv. Starkt. Lite tufft att titta på för oss här hemma naturligtvis.

F ö har Janne i dag varit på informationsmöte på Kunskapsskolan. Det är dags snart att hitta ny skola till Victor när han börjar 6:an. Själv har jag varit på fotbollsträning med Victor.

Sedan undrar jag varför inte någon kommenterar min blogg. Jag tar det som ett jobb men det är ingen som bryr sig. Tog namnet bloggberta för jag tyckte det liknade blondinbella men fortfarande har hon flera kommentarar än mig. Det är nog dags att ta fram kortet från 1973 när jag sitter med min långa kjol i Spanien. Victor har godkänt det med kommentaren, : Men mamma du HAR du varit snygg.

Tack Stefan för sitt SMS i morse kl 6.15! där du rapporterade väglaget. Kollade kanske min blogg i går.

Tack för den. ZZZZZZZZZ

Efterlyst

Kollar just nu på programmet Efterlyst. Känd massmördare ångrar sitt medgivande att han har dödat 8 personer.  Erkände  1994. Har inte gjort det säger han. (Äh jag bara skojade för 14 år sedan) Nu har karln eventuellt rätt till skadestånd?? Hur mycket undrar jag. Kanske ett litet tillskott inför julen och alla utgifter som medföljer. Hur sjukt får det bli?? Några har han mördat men det kan kanske var för få!!


Min Tobbe

Tobbe (min blortglömda mellanson, något som han har hittat på själv att kalla sig) har varit här i kväll och fixat sin blogg. Ja, Virre 11 år har hjälpt honom. Det blev jättefint och Tobbe skuttade nöjd härifrån. Kolla in hans blogg, Bloggtobbe.blogg.se.

Läggdagzz


Ta det lugnt

Jag är så otrolig rädd när jag kör bil på halt väglag. Jag som annars är rätt kaxig på vägarna.  Jag är den som tyvärr gapar på folk som kör lite långsamt. Nu när det är halt (jag tycker det är halt från november till sista mars. Pluss eller minusgrader spelar ingen roll) kör som värsta pensionären (jo jag vet att det finns pensionärer som kör "bra". Har kört prickfritt i 45 år har man väl hört)

Jo du, nu är det Berta som ser till att folk blir förbannade. Jag tycker jag hör dom överallt. Kan inte den jäv.......kärringen ta bussen i stället.  Så är det mörkt också. Det gör inte saken bättre. Liksom för att jävlas så blir det både halt och mörkt.

Om jag tar bilen i morgon skall jag sätta som mål att i alla fall komma upp till 50 km i timmen. Vill bara påminna om att det skal bli halt i kväll. Var rädda om er, kör försiktigt. 

Hur mycket kostar busskort för 5 månader?. Kram

Också en dag

Sov fruktansvärt dåligt i natt. Naturligtvis sömnig på jobbet men har hittat en blogg som jag läser flera gånger om dagen eftersom hon är skriver så fruktansvärt bra och hela historien fängslar så många. Kolla den vakra tjejen och den gulliga sonen på "vimmelmamman"

Efter en lång dag på jobbet då min kollega valde att vara sjuk i dag, förkyld. (2 år sedan sist) var jag rätt trött när jag kom hem. Då ringer min gamla pappa. Blir alltid lite orolig  när de ringer från Norge. Har det hänt något?? Pappa berättade att hans syster, min faster Lillemor dog i morse. Känns lite konstigt även om hon var 92 år. Ringde hennes dotter, alltså min kusin. Tror det är minst 10 år sedan vi pratade med varandra. Vi kunde skratta även i dag därför att hon är lite halvknäpp. Hon berättade att hon suttit hos sin mamma varje dag från tidig morgon till sent på kvällen i flera veckor. Som hon säger så är man alldrig förberedd.

Victor flåsar mig i nacken för nu vill han ha datorn. Tack för dessa få minuter.  :*)

Utvecklingssamtal med Victor

Jag vet verkligen inte varför jag alltid är lite orolig inför sådana samtal. Det har aldrig varit några problem med någon av mina killar men likväl. Nåja det gick riktigt bra.  Virre skall få lite extrauppgifter i svenska och engelska. (Bra för då kan ju jag få blogga lite). Passar på nu för Janne och Virre drog vidare till fotbollsträningen.

Skulle ju göra så mycket på min lediga dag men så har jag alltså fått blogg helt på hjärnan, tror även mellansonen också har fått det. Urkul att läsa. Han har ganska mycket humor så det skall bli underhållande läsning framöver.. Som vi säger i vår familj: "Tobbe kan han". F ö har nog han ingen aning om att morsan har en egen blogg.   

Vi hörs

semesterdag

Bestämde mig i går att ta ut en semesterdag i dag. Har varit ganska slö i helgen och ägnat mycket av tiden till friluft, alltså tittat på Victor spelat fotboll. I går var det träning. Det var skitkallt men det är ett trevligt gäng med föräldrar så det var kul i alla fall.

Har även gått en promenad på 8412 steg. Bra va! Nej, nu väntar tvättstugan :(

snö

Tror aldrig jag har sett större snöflingor. Så var det alltså dax.  Kall bil på morgnarna (skulle ha fixat motorvärmare), borsta bort snön från bilen, fryser om händerna (äger just nu bara vänstervantar).

Tur att vi inte gick för att plocka svamp då da. Har plockat 50 KG trattisar i höst. Synd att det bara är jag som äter svamp.

Vad hände idag?

Har precis kommit från fotbollsmatch som Victor spelade. Lika roligt som vanligt. Duktiga killar -97. Naturligtvis blir det lite kärringprat också. Nästan lika roligt det ju. :) Visst är det konstigt, man är lite nervös innan matchen precis som det skulle vara värsta VM matchen, men mammor är ju som de är.

Annars har jag i dag gjort Victor väldgt glad då han fick en cykel, ja inte en sådan med "handlekorg" på styret, konstigt men det ville han inte ha, inte heller med pakethållare. Stänkskärm då? Nix, cykelstöd? que, inte heller lyse ska det vara. Ja, just det. Det är en BMX.

Ska väl sätta mig snart och äta middag, sen ska jag se något på TV :) men innan jag sätter mig och äter måste jag ju GÖRA den också. Rostas och potatisgratäng. Inte dumt.

/K

Välkommen!

Hej!

Jag heter Kjersti, är 55 år, gift och har 3 söner.
Jag bor i Täby sedan 30 år tillbaka. Kommer från det vackra landet i väst, haha.
Mitt lille sladdbarn Victor 11 år har en egen blogg och det är han som skall hjälpa mig att komma i gång med det här.

Jag kommer att skriva lite allmänt om vad som händer i mitt liv. Vore roligt om ni "tittar" in :)

RSS 2.0