Fel säsong

När jag i går kväll tittade på en norsk dokumentär om barnmorskor i Norge gick mina tankar tillbaka till mars 1982.  Jag hade fött vår förste barn, en pojke och precis som kvinnan på TV i går fick vi hjälp med sugklocka. Efter att ha dragit och slitit ett bra tag fick jag i alla fall min efterlängtade son i famnen.

Man brukar ju såga att all smärta försvinner så snart barnet är ute men så var inte fallet för min del i alla fall. Nu är det inte min mening att skrämma upp blivande mammor men ett är klart att det känns "där nere" efter en så våldsam behandling.  På sjukhuset  fick jag låna en såkallad sittring i skumgummi som fungerade väldigt bra. Problemen började först när jag kom hem.

Hur skulle jag få tag på en sittring? Till slut enades min man och jag om att han skulle gå till en leksaksaffär, ljuga ihop att vi skulle till sydliga breddgrader och behövde en badring till vår påhittade 4-åriga son. Problemet var att på den tiden reste man inte i samm utsträckning som nu och därför var det svårt att få tag på badring i mars månad. Expediten påpekade för min man att det kunde bli svårt att hitta en sådan tidig på våren men hon skulle i alla fall titta på lagret.

Efter ett tag kommer hon ut, lite stolt över att hon faktiskt hade hittat en badring som säkerligen skulle passa vår son. Det var bara det att den hade ett strutshuvud. Eftersom min man inte från början var ärlig och berättade vad vi skulle ha den till han lov att  köpa den.

Ni kan väl bara tänka er hur mina gäster som alla ville titta på vår nyfödda blev mottagna. Det första man ser är ett strutshuvud och bakom detta huvud sitter jag med min son i famnen. Men som sagt det var för 27 år sedan och som tur är tror jag faktiskt att man numera kan köpa riktiga sittringar avsedda för just de behov man har som nyförlöst där barnet är taget med sugklocka.

Vi har under åren skrattat många gånger över denna badring men den fyllde sin funktion i alla fall och det var ju det viktigaste.

Kram.


Kommentarer
Postat av: Bokmalen

Hi,hi, det måste ju ha varit en härlig syn!! ;) Tur att den funkade för dig i alla fall, sen hur det såg ut... Ja, det blev väl en del glada skratt i alla fall!!??

Kramen, Maria

2009-06-11 @ 11:59:49
URL: http://bokmalensvardag.blogg.se/
Postat av: Afrodite

Hahaha...ja, dt förstår jag att den lilla incidenten lett till mången skratt. Själv sitter jag här på andra sidan och fnissar hysteriskt...=) Vilken story! =) Kram och en fin helg önskar jag dig!

2009-06-11 @ 23:23:56
URL: http://afrodite.blogg.se/
Postat av: Mamma Melissa -ung änglamamma och gravid

Ha ha... minns när din man berättade om den historien i en kommentar hos mig -vad jag skrattade! Kunde verkligen se hur du satt där... mamma struts:.))

2009-06-12 @ 01:22:37
URL: http://mammamelissa.blogg.se/
Postat av: Orchid

Tänk så vi kan ha det, vi mammor! Jag hade också sittring en gång i tiden! Fast bara på BB. När jag kom hem satt jag på en sida i taget! Puh!

Kram!

Ingegerd

2009-06-12 @ 07:58:22
URL: http://kidsandorchids.blogspot.com/
Postat av: Elin

hahahahaahahaaaaaahaha....

guud va kul, kan tänka mig synen.

Det första de sa till mig efter fölossningen var att jag absolut inte skulle skaffa mig en sittring då man måste sitta stå och gå normalt för att de ska läka både fortare och rätt.

2009-06-12 @ 23:50:21
URL: http://dendarelin.blogg.se/
Postat av: Lena

Go kväll eller snarare natten!

Hehe vilken syn jag bildar i mitt inre. hehe Själv har jag varit förskonad från detta och har kunnat sitta som vanligt utan några direkta smärtor.

Ikväll däremot är jag lite chockad och skakad eftersom vi var med om en kollision. Blev påkörda av en ouppmärksam bilförare. Men som tur är blev det inga personskador.

Kramis

2009-06-14 @ 00:12:48
URL: http://aforia.blogspot.com
Postat av: Elin

Tack så jätte mycket =)

2009-06-14 @ 16:37:39
URL: http://dendarelin.blogg.se/
Postat av: Lena

Go kväll vännen,

tassar in för att säga godnatt.

sv: hade en distrikta i bilen som kollade upp oss alla. EFtersom farten var bara i 10-15 km/h så är chansen väldigt liten för skador. Men tack i alla fall.

Kramis

2009-06-14 @ 23:55:02
URL: http://aforia.blogspot.com
Postat av: Lena

Go kväll eller snarare natten,

Du har en stoooooor utmaning inne hos mig.

Kramis

2009-06-16 @ 01:04:06
URL: http://aforia.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0