Kan man hyra en Sally?

Ett av mina stora bekymmer (allt är ju relativt) är att köpa fotbeklädnad. Inte för att jag har udda fötter på något sätt, nej det är bara det att inga känns sköna. Jag kan utan att överdriva säga att jag hatar att köpa nya.  Nu var det i alla fall dax för några dagar sedan. Jag har haft mina Timberlandkängor i över 5 år (det vet jag för rottweilern var bara en valp).Käkade nämligen upp bakstycket på en skon.

Nu tyckte maken att jag skulle köpa några som var riktigt varma och som jag skulle kunna få plats med både sulor och varma sockor i. Eftersom det är ett nödvändigt ont ber jag alltid maken vara med när jag skall handla, om  inget annat än att hålla handväskan när jag skrider fram i affären framför någon golvspegel, lyfter på byxbenet, vrider och vänder på mig för att gå tillbaka, genomsvettig. Jag tar väl dom säger jag. Dom blir säkert bra.

I går var det dags att åka till jobbet med de nya kängorna. Först fick jag dra sätet i bilen ett knäpp bakåt eftersom jag inte hade några känsel i fötterna. Kändes som skyddsskor (såg även ut som det). Väl på jobbet skrider jag fram till porten, märker att jag åtminstone har köpt 2 nummer för stora, tunga som bly. Det blir att hasa sig sista biten till hissen. 600 kr fattigare och som tur är har jag mina hundmärkta Timberland kvar.

Det var nu Sally kommer in i bilden. Kommer nu i håg en TV-serie för några år sedan som het Sally. Den gick på söndagkvällar och Sally spelades av Maria Lundqvist. Sally var dotter av en skomakare och hade som jobb att "gå in skor" åt sin fars kunder. Tänk om jag hade haft en egen Sally, då hade hon sagt åt mig att inte köpa de där kängorna. Med en Sally slipper vi skavsår, för stora eller för små skor. Vi som skrattade åt serien vi förstod inte vilken bra affärsidé det var.

Nu får jag till sonens nästa match be maken bära mig till läktaren sätta mig ner och där blir jag sittande till jag blir hämtad.

Ha en trevlig fredags kväll. Titta på lets dance kanske?

Kommentarer
Postat av: Sanna

Vad skönt att se att du är tillbaka, även om det är för stunden. En egen Sally borde nog alla ha hemma. om inte annat för att slippa skavsår och blåsor på fötterna :)

2009-01-09 @ 17:55:22
URL: http://sjoquist.blogg.se/
Postat av: Bokmalen

Jag hatar att köpa nya skor för jag får alltid skavsår!! Till den här vintersäsongen köpte jag inga kängor utan varma kortare stövlar... Å dom fick jag inga skavsår av. Hoppas du "kommer överrens" med kängorna till slut!! Kram å trevlig helg!!

2009-01-09 @ 17:59:34
URL: http://bokmalensvardag.blogg.se/
Postat av: Jenny

Neeejj, jag missar Let's dance! Jag ska på bio o se på Yes Man... men tack o lov för att man kan spela in! ;)

Jättesnygg blogg, btw!



Kolla in min blogg, om du har tid! Thanx på förhand ♥

2009-01-09 @ 18:01:28
URL: http://jennypennanstar.blogg.se/
Postat av: Sanna

Ja maggan är nog ett bra kort, annars är ju blondinbella bra på det mesta, så det skulle nästan inte förvåna mig om hon vinner, med alla sina fans som ringer ner telefonerna. Ska bli intressant att se i alla fall :) Jag ska snart dra och köpa glass så jag har något att tjuv äta under tiden hihi. Kramar

2009-01-09 @ 18:19:30
URL: http://sjoquist.blogg.se/
Postat av: Kristina Birkesten

Tack och lov att du har kvar dina hundtuggade kängor.. :o)

Låter inte som riktigt rätt kängor för dig, tunga och bökiga. Men går det inte att byta?



Annars är ett litet tips att ta på sig två par stumpor och kängorna, fylla dom med vatten och sen gå.

Kängan formar sig lättare efter foten och de dubbla stumporna minskar risken för skoskav. När kängan torkat är den formad efter din fot.



Det kan ju förstås vara obehagligt när det är kallt ute och inne lär det bli blött överallt. Men sommartid är det användbart.



Men det bästa hade ju varit att hyra in Sally, hon är ju ett riktigt proffs :o)

Kramar!



2009-01-09 @ 22:41:38
URL: http://kristinasryggdagbok.blogg.se/
Postat av: Kristina Birkesten

Nej, kära vän! Inte i minusgrader. Jag skrev nog (hoppas jag?)att det blir problematiskt när det är kallt men utmärkt när det är varmare.



Men på dubbla sockar, (kan vara tunna), på med kängorna, häll i vatten så att kängorna blir ordentligt blöta innuti och gå.



Det är ett jättebra tips även om det låter konstigt.



Tänk om du hade nån stor gympasal att gå runt i eller ska iväg på en shopping, inklusive fika, i en galleria av affärer där allt är inomhus? Men det är klart inte lätt att få till det..



Som sagt..fungerar hur bra som helst och när som helst, utom vid minusgrader!



Ja, svansviftaren är en tigrerad boxer. 2,5 år. Att dom är busiga det kan jag skriva under på :o)



Full med upptåg, otroligt pigg, glad och mycket social. Älskar att ta hela världen i sina tassar.

En stabil hund med stort hjärta... men ja...busig...



Kramar!



2009-01-09 @ 23:38:49
URL: http://kristinasryggdagbok.blogg.se/
Postat av: Charlotte

Ha ha dadadada...jag har en egen Sally....min yngsta spindelälskande dotter får gå in alla mina skor...hon har större fötter än mej..men mina är bra mycket bredare...typ Kalle Anka fötter...men det funkar....så vill du kan jag skicka över henne...med Adelbert ;-)

(Tack för kommentaren i min blogg, den värmde;-)



Kramar

2009-01-10 @ 00:56:17
URL: http://zaphira-mittliv.blogspot.com
Postat av: Sanna

Hej!!



Ja om blondinbella är min favorit vet jag inte, jag håller nog på han komikerna med orange hår hahah. Han var ju ändå bra igår så att, det är tur att man får byta :) Blondinbella hade mest spagettiben och kommentaren om Elisabets hår var klockren.Kram

2009-01-10 @ 07:33:15
URL: http://sjoquist.blogg.se/
Postat av: Sanna

Ni behöver inte dela, alla vet ju att mammor är bäst :)

2009-01-11 @ 21:50:05
URL: http://sjoquist.blogg.se/
Postat av: Melissa

Ha ha, så har jag inte tänkt på Sally! Du är ju så rolig!

2009-01-12 @ 13:02:21
URL: http://mammamelissa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0