Det nya barnet

Nu är allt klart, det är bara att välkomna barnet till världen. Allt är klart.
Så bra tänkte jag, allt är klart. Ja du vet ju hur jag är säger barnets mormor. Jag har köpt de finaste kläderna. Det blir en fin pojke. Min dotter har kommit över besvikelsen att hon det blir ännu en pojke. !  Storebror bara väntar, det blir ju säkerligen lite svartsjuka men det är ju sånt man får räkna med. Vi får hålla koll men allt är klart i alla fall.

På eftermiddagen träffar jag barnets mamma. En 2-åring springer omkring (storebror). "Baby i magen" säger han och pekar," jag vill till mojmoj". När är det dags säger jag. "I dag säger mamman" jag är otrolig trött och har ont i ryggen." Ja, säger jag så är det ju, det är ganska vanlig faktiskt. Men, det är det värt säger hon, nu är det bara att krysta vet du, sedan är det klart. Ja, säger jag, sedan är det klart.

Ibland är lyckan att vara ovetande. Det går ju i regel bra det var bara det att när jag åkte hem från jobbet i dag så kom jag att tänka på att jag hade också ordnar och att allt var klart. Jag hade handmålat en byrå med fina fåglar på. Kläder låg i lådan, vagn på plats. Allt fanns på plats förutom min Kevin som aldrig fick komma hem.

Ha det bra i vårsolen.

Kommentarer
Postat av: Bokmalen

Mmm, tyvärr är det ju så ibland. Å jag tycker det är så hemskt. När mitt första brorsbarn föddes för snart 8 år sen så insåg jag att varje barn som föds frisk är ett mirakel!! För hur mycket är det inte som kan hända under en graviditet å förlossning. Hur mycket som helst.

Nu har ju jag inga barn än men längtan finns där å jag gruvar ändå lite... (det var inte önskvärt med diskbråck nu kan jag nämna som en liten hemlis) Vi får se när det blir och OM det blir????

StorVärmandeKram, Maria

2009-04-01 @ 20:17:26
URL: http://bokmalensvardag.blogg.se/
Postat av: Orchid

Det är så tråkigt när det bli så! Vi har också en del saker som fanns klara för vår lille Marcus, men han kom heller aldrig hem.

Fler syskon fick ta del av några av sakerna, men somligt sparades, fick bara bli Marcus´ saker.

Kram på dig!

Ingegerd

2009-04-01 @ 21:19:11
URL: http://kidsandorchids.blogspot.com/
Postat av: Charlotte

Ja usch, vad lätt det är att ta saker och ting för givna!

Man tar SÅ för givet att man ska få komma hem med en rund, rosig liten bebis och när det händer så är det verkligen ett mirakel att en sån liten människokropp funkar!Kramar!

2009-04-02 @ 00:22:23
URL: http://zaphira-mittliv.blogspot.com
Postat av: Mamma Melissa

Ja, vi har verkligen synkat varandras tänk idag:.)) Skönt att inte vara ensam om att påpeka det som egentligen borde vara självklart -varje liv är ett mirakel som inte bör tas för givet!

2009-04-02 @ 04:57:19
URL: http://mammamelissa.blogg.se/
Postat av: Lena

Ja du det är ju vanligt att man köper en massa saker till den nya familjemedlemmen innan den har kommit. Vi gjorde samma sak inför Sarah-Margaretas ankomst. Vagn, säng, skötbord, kläder i neutrala färger, gossedjur, blöjor ja allt som man kan tänkas köpa inför ankomsten. Men hon kom inte heller med hem. Hon blev ingen ny familjemedlem på jorden. När vi fick beskedet fick vi åka hem och komma tillbaka på eftermiddagen för att sättas igång. Vi åkte hem och skrek, grinade och rev ner allt vi hade förberett. Förlossningen var också tung och det tog tid, 28 tim, innan hon kom så jag blev kvar på sjukhuset ett tag. Medan jag låg på sjukhuset så fixade maken bort alla prylar som var kvar efter vårt rivande. Så när jag kom hem fanns inte ett spår efter den väntande ankomsten. Än idag vet jag inte vad alla prylar, kläder osv vart av för det har inte förtäljts mig och nu kan jag inte fråga eftersom maken också är borta.

Så när dottern väntades köpte vi inte någonting innan utan maken, mormor och morfar, farmor och farfar, släktingar och vänner for omkring som galningar för att ordna allt innan jag och dottern kom hem. Det enda som var förberett var vagnen. Den kunde hämtas när dottern kom. Så återigen fick min stackars make fixa kring ett barn. När sedan sonen kom var det samma visa fast ändå inte. Då hade vi ju lite prylar kvar efter dottern. Men det var mycket ändå fast denna gång var även jag med i stöket för jag stannade bara ett dygn på BB efter sonens födelse.

Så nog förstår jag glädjen att få göra iordning för ett barns ankomst. Det man inte vet kan man inte förbereda sig för så enkelt är det.

Kramis

2009-04-02 @ 08:13:32
URL: http://aforia.blogspot.com
Postat av: Lena

Ja tyvärr hänger en del drömmar kvar länge och stör ens humör. Men det är ju en del i sorgarbetet så det är bara att låta det komma. Det svåraste är ju att få omgivningen att förstå varför man vissa dagar tar till lipen. Att de inte förstår att 4 år är ingen lång tid i en sorg. Men men det är ju också bara att ta. Inget att göra något åt mer än att bara säga nu är det så här.

Jag hoppas att din dag har varit bra och att denna sköna vårkväll också är bra.

Kramis

2009-04-02 @ 18:16:13
URL: http://aforia.blogspot.com
Postat av: Kristina Birkesten

Kjersti!

Ja, ibland är lyckan kanske att vara ovetande..

Väntar man barn så blir det ett barn, enkelt!Jag minns att vi satte ner Mikaels barnsäng i källarförrådet.

En dag gick jag ner dit och satte mig vid sängen och kramade en av hans nallar.Många, många timmar senare hör jag upprörda röster och mitt namn ropas.Min dåvarande man hade kommit hem från sitt arbete och där fanns varken middag på bordet eller jag så ett gäng började leta efter mig.Jag hade suttit vid Mikaels säng i över sju timmar utan att förstå att tiden hade gått...Jag ljög ihop en förklaring och det tog flera år innan jag alls vågade berätta det här för någon.Jag minns det kristallklart och ändå är det 28 år sedan.Ingenting kan vi ta för givet, ingenting, Allt är en gåva.Många varma kramar!

2009-04-02 @ 21:42:38
URL: http://kristinasryggdagbok.blogg.se/
Postat av: Lena

Tassar in efter midnatt för att berätta att jag bor inte lång ifrån dig. Bor i byhålan där alla affärer bränns ner. ;o) Inget namn nämns men jag tror nog att du förstår.

Tussilagos bara skjuter ur marken och blåsipporna finns i backkrönet i skogen där jag rastar Caesar. Det är ju inte konstigt att du inte ser några tussilagos i stora staden. Där är ju bara asfalt. hehe

Ha en underbar helg med maken och Victor ja och så de andra också förstås.

Kramis

2009-04-04 @ 00:26:49
URL: http://aforia.blogspot.com
Postat av: Kristina Birkesten

Vart har du blivit av? Hoppas du mår bra!

Varma tankar och kram!

2009-04-10 @ 19:58:44
URL: http://kristinasryggdagbok.blogg.se/
Postat av: Bokmalen

Hej!

Undrar hur det står till!? Hoppas att allt är bra med dig!

Vill oxå önska dig en trevlig påskhelg!

Kramen, Maria

2009-04-10 @ 22:06:09
URL: http://bokmalensvardag.blogg.se/
Postat av: Gunilla

Tur är det väl att vi inte vet vad som väntar...Ha en bra kväll!

Kram Gunilla

2009-05-27 @ 18:16:45
URL: http://blogg.passagen.se/pgrrr/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0