Tyst i luren

Telefonnumret jag har ringt i över 45 år är tyst. Det svarar ingen på det numret nu men förhoppningsvis är det i gång igen kanske i morgon eller någon annan dag. Telefonen hemma hos min far är tyst och har så varit i 6 veckor.  Min far som är 91 år men dock är min far har legat på sjukhus och sedan ett rehabhem efter sjukhusvistelsen. Min far är sjuk, egentligen är han väldigt sjuk men eftersom han är så gammal så "spelar inte sjukdomen så stor roll" eftersom celldelningen hos gamla människor går långsamt.

Jag har varannan helg flugit över till Norge för att finnas till hands för min far och även hjälpa min syster. Nu när min far skall flytta ut från rehabhemmet har han bestämt sig för att flytta till en servicelägenhet. I villan vill han inte bo längre. Han har blivit en ensam man min far. Efter min mors död för exakt 1 år sedan har han varit ensam.  Min syster ser till honom varje dag men är man 91 år så orkar man inte så mycket och dagarna blir långa ändå.

Min syster, hennes man och jag har flyttat ut möbler från det som var min syster och mitt barndomshem och möblerat lägenheten i princip såsom det såg ut i villan. Lägenheten är ju tillpassad äldre och naturligtvis är villan som bygdes 1947 alldeles för jobbigt för rollator, ja när även synen börjar tryta, så kan det vara svårt. I lägenheten är allt tillpassad en äldre människa. Stora svängrum om man säger (inte för att han kommer att dansa) men rollatorn tar ju sin plats.

Vi har varit i lägenheten vid några tillfällen och pappa tycker det är så fint där. "Lyxlägenhet" säger han.  Allt är ju relativt, det är ingen lyx men mer modernt.

Pappa hör nästan ingenting men har fick hörapparat i båda öronen förra veckan. Svårt i början men vi skall försöka att ställa in det så han i alla fall hör något bättre.  Han är nästan blind men på torsdag skall han göra en laserbehandling och nästa torsdag gör han samma sak på andra ögat. Vid första behandligen skall jag och min syster åka med honom. Nästa helg blir det min syster och hennes man.
Tänk om jag kan både se och höra igen säger han. Då skall jag ställa bort rollatorn och börja gå i trapporna.

Jag glädjer mig att se dig igen på torsdag pappa. I morgon skall jag ringa de gamla invanda telefonnumret för i dag har jag fått veta att du har flyttat in i "lyxlägenheten" och telefonen skall fungera.

;-)


Kommentarer
Postat av: Bokmalen

Vilken härlig far du verkar ha! ;) Å, jag blir så glad att höra att du prioriterar att vara med honom, att resa så långt så ofta. Det värmer att höra. ;) Tänker på mina morföräldar som hade sina 3 döttrar i södra Sverige å det var bara min mor som kom upp å brydde sig... Men som sagt, härligt att höra. Hoppas det blir bra med ögonlasringen, härlig inställning han har, far din. ;)

Sköt om dig!!

Kramen, Maria

2009-11-30 @ 22:44:14
URL: http://bokmalensvardag.blogg.se/
Postat av: Orchid

Det är tungt när föräldrarna blir gamla och har svårt att klara sig på egen hand. Man vill så gärna hjälpa till och göra det man kan, men det kan vara svårt både på grund av avstånd och det jobb man har.

Jag hoppas innerligt att han kan få litet livskvalitet igen och att han ska känna sig nöjd!

Kram!

Ingegerd

2009-12-01 @ 09:21:24
URL: http://kidsandorchids.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0