Att ta farväl!

Jag våndas, jag vet att jag måste göra det. Jag har väntat, bett maken om hjälp, om att vi gör det tillsammans. Det har liksom inte blivit av de sista åren men nu måste vi. Maken vill också men orkar inte. Vi kan väl vänta till nyåret. Då skall vi göra det, då skall vi verkligen göra det. Vi bestämmer en dag, vi förbereder oss några dagar innan eller hur säger maken. Har vi tur så kommer det ett besked i posten. Det har det gjort flera gånger men jag har kastat beskedet direkt. Ingen får se att det har kommit. Vill inte ha frågor om varför. Nu går det inte längre. I dag kom det igen. KLÄDESINSAMLING 8/12.

Med tunga steg går jag in i klädkammaren. Maken är med Victor på fotboll. Jag måste göra det nu. Knyta ihop sopsäckarna, gömma dom. Sätter mig på golvet. Mina tröjor storlek 36-38 (Bär nu några storlekar större). Shit vilken häftig  blus, 80-tals mode. Storlek 34.  Den kan jag inte kasta för den fick jag av maken. Längst in hittar jag en "klump" av kläder. Dom har jag inte saknat men om jag kastar dom kommer jag att sakna dom. Nu tänker jag göra olika högar

En hög med kasta
En hög med kan eventuellt användas senare om jag blir smalare
En hög med omodern nu, men kanske modern något senare
En hög med kläder jag faktiskt använder

Konstigt men det blev inte så mycket att kasta för modet förändrar sig ju och det kan ju vara rent av en investering att spara så kanske "det kommer igen" som man säger och gå ner några kilon är väl hur lätt som helst.

Nu är det makens hög som skall rensas: Samma uppdelning där
Hurra här hittade jag en T-skirt  med oljefläckar och lite maläten. Direkt i kastahögen. Även maken har ju fått några kilon mer sedan 80-talet men han hade god smak så det är synd att kasta.

Plötsligt står maken och Victor i hallen. Hallå, är bastun på, vi fryser. Eh nej jag drömde mig nog bort lite, men jag har faktiskt kastat lite kläder. Maken: Är du inte klok, det är ju mina kläder. Skuldmedveten tar jag upp hans T-shit: Den kan vi kanske ha som trasa när vi tvättar bilen älskling, den har väl ändå gjort sitt och du, jag har verkligen rensat, 2 tröjor från tiden då sonen jobbade på Statoil och 6 omaka strumpor, titta älskling jag gjorde det. Vi behövde inte ens använda alla sopsäckarna vi köpte, jag tog bara en ICA kasse.

Den 7/12 på kvällen skall jag göra det, jag skall gå ut sent på kvällen, jag skall ha skrivit en lapp: KLÄDESINSAMLING, jag skall ställa ICA kassen vid postlådan men om det snöar på natten kommer inte min lilla ICA kasse att synas under snön. Den stora elaka bilen som kastar upp säckarna kommer inte att se den lille ICA påsen. Kanske kommer påsen att stå kvar när jag kommer hem från jobbet och jag får ta in påsen igen.

Jag har fått en tokbra idé. Maken och jag kan använda de gamla statoiltröjorna när vi påtar i trädgården i sommar och de omaka strumporna är jättebra att använda när man putsar silver.

Skönt, jag har gjort det, jag har rensat i alla gamla kläder. Kommer att sova gott, detta har ju legat över mig i lång tid. 

Kommentarer
Postat av: Melissa

Ha ha ha... du är ju rolig du!

2008-12-05 @ 00:05:28
URL: http://mammamelissa.blogg.se/
Postat av: Melissa

Tänkte bara påminna om klädinsamlingen...;.)

2008-12-08 @ 02:55:34
URL: http://mammamelissa.blogg.se/
Postat av: Melissa

Mitt i allt det onda så gladde du mig nu... jag gav dig "änglamamma", men du gjorde något ännu finare du förde det vidare och dessutom gav du en annan änglaförälder ordet! Du gjorde mig verkligen glad nu!



Ja, vi får uppskatta det som vi får tillsammans här i livet om det så är en första stund som en sista stund. Jag har tänkt mycket på er allihopa sedan du skrev om det till mig... men vi får se det från den ljusa sidan -nu är hon hos Kevin och Antonia och Gabrielle och alla de andra änglarna i Himlen!



Gå in i kategorin "Till Gabrielle, Antonia och andra barn" så ligger det en dikt där som jag tänker på... jag tror att den gäller alla änglar... (vet inte om du läst den innan, men nu tipsade jag i alla fall.)



Massa massa kramar och tack för dina fina ord!

2008-12-11 @ 22:41:21
URL: http://mammamelissa.blogg.se/
Postat av: strandskatan

Kunde inte ha sagt det bättre själv - vad situationen låter bekant ! Kjol strl 34 - årgång -73

passar numera som bakstycke ! Skiljas från den ? Aldrig - man kan ju alltid hoppas !



2008-12-12 @ 17:39:22
URL: http://gammeltacka.blogspot.com
Postat av: Kristina Birkesten

Kära du!

Ska hälsa från min käresta att han känner medkänsla med din man som blir av med sina t-shirts, fniss!

(Kärestan samlar på allt, och då menar jag allt!) :o) Medan jag ger bort till second hand, eldar upp eller kastar även sånt som jag behöver....hm, vi är inte stöpta riktigt i samma form :o)

Varma kramar!

2009-01-07 @ 11:00:49
URL: http://kristinasryggdagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0